Fibernät 2014

Nu när fiber är installerad och klar kan ni koppla in en dator med den Ethernet kabel som har röd anslutning till mediaomvandlaren för att se vad som erbjuds.

Om mediaomvandlaren är på och allt är driftsatt ordentligt så kommer man till IP-Only’s / Järfälla Stadsnät’s beställningsportal, där kan man jämföra och beställa TV och eller Internet utbud från de företag som har tjänster i det öppna nätet.

Om ni inte får upp beställningsportalen så kontakta Järfälla Stadsnät på 08-403 016 20.

Ingen är tvingad att beställa något, det kan t.ex vara så att den leverantör som man har nu, kommer att erbjuda tjänst till lägre pris då de vill behålla er som kund.

För er som bor i burspråkshus installerades mediaomvandlaren i hallen istället för i vardagsrummet, vi är medvetna om att alla kanske inte har vägguttag så att det enkelt går att strömförsörja mediaomvandlaren. Om ni behöver få vägguttag installerat så kan ni kontakta EFS, föreningen står för kostnaden.

Om man skall ha trådlöst nätverk för sin dator kan man placera routern vi mediaomvandlaren.

Om man vill ha kablad anslutning för t.ex TV och inte vill dra kabel från mediaomvandlaren kan man t.ex installera HomePlug, det är adaptrar som skickar Ethernet data i elledningen. Man sätter då en HomePlug vid mediaomvandlaren och en vid TV’n och dess adapter.

Även om man inte använder sig av trådlöst nätverk där man automatiskt får en router med brandvägg mellan sin dator och mediaomvandlare, rekommenderar vi er att ha en router mellan dator och mediaomvandlaren så att man har en brandvägg innan datorn.