Grundstandard

Grundstandarden är det utförande till vilket föreningen återställer lägenheten vid planlagt underhåll eller om en skada skett som föreningen ansvarar för. Grundprincipen är att föreningen inte ersätter tilläggsinstallationer som bekostats av medlemmen då dessa kan vara i princip hur dyra som helt.

Vind
Vinden är helt oinredd med öppen kutterspånsisolering och inget golv. Vinden nås via en kvadratisk lucka  ca 50×50 cm utan inbyggd stege. Vinden har ingen elförsörjning. Vinden ingår inte i den upplåtna bostadsrätten så eventuella tilläggsinstallationer täcks varken av fastighets- eller hemförsäkring (med bostadsrättstillägg).

Badrum
Badrum ersätts till enklaste moderna standard, dvs svetsad våtrumsmatta på golv och väggar. Inredningen i badrummet är golvmonterad toalett, handfat av enklaste standardmodell samt ett standardbadkar. Handfatets avlopp går ner i golvet och golvbrunnen är av plast. Rördragningar är i form av utanpåliggande kromade rör. Uppvärmningen av badrummet sker via en väggmonterad radiator.

Trappa
Båda trapporna är av slipad och lackad gran.

Boningsrum
Boningsrummen har väggar beklädda med gipsskiva och målade eller tapetserade med enkel tapet. Taken är målad gipsplatta. Golven är av slipad gran eller enkel golvmatta. I nedre byn har vardagsrummet ekparkett som standard. Fallande avloppsstam från badrummet är i övre byn inklädd i en trumma på mellanplanet.

Kök
Köksinredning är av motsvarande enklaste IKEA-utförande utrustat med en diskbänk med två hoar samt en enkel engreppsblandare. Inga föreberedelser för diskmaskin ingår i grundstandard.

Källare
Källaren har väggar av putsad hålsten och ett rått betonggolv. Uppvärmning sker med en radiator i främre rummet (övre byn) eller i bakre rummet (nedre byn). Matkällaren har väggar och hyllor av råspont. Källaren har ingen vattenförsörjning. En golvbrunn finns i bakre rummet (övre byn) och i främre rummet (nedre byn). Rör är, förutom i övre byn där rör i taket går i en råsponttrumma, ej inklädda.

Trädgård baksida
En trappa av tryckimpregnerat trä på galvaniserade vangstycken leder ner till en grusad yta. Trädgården består till större delen av gräsmatta som börjar ca. 3 m från huslivet. Inga andra växter ingår i grundstandard

Rabatt framsida
Rabatterna på framsidan är av matjord avgränsad med betongsten mot asfalten. Ytan under trappan är täckt av kross. Inga växter ingår i grundstandard.