Fasad, dörrar och fönster

Godkännande: Håltagning et.c. är ej tillåtet

Fasaden, dörrarna och fönstren är en del av Bolinderbyns väderskydd och inga hål får göras i dem för för kransar, blomlådor, spaljéer eller annat som man vill hänga upp.

Dörrar
Alla dörrar i Bolinderbyn är specialbeställda för att likna de ursprungliga. Detta innebär att de är svåra (och dyra) att ersätta så föreningen är extra rädd om dem. Som extra inbrottsskydd är alla dörrar försedda med brytskydd, s.k. C-list.
Ett extra överlås är något man brukade sätta dit tidigare när de vanliga låsen var för dåliga och man ville komplettera inbrottsskyddet. Dessutom fick man då oftast ett lås som man inte kunde öppna utan nyckel inifrån. Den låskista dörrarna i Bolinderbyn har nu, ASSA 2002, har både hakregel och även hemma/borta-läge , dvs den har redan alla fördelar ett extra lås skulle kunna medföra. Med det extra brytskyddet är inbrottskyddet så bra som det kan bli med vår typ av dörr.
Kattluckor är inte tillåtna att installera då de dels blir ett stort hål i isoleringen/väderskyddet men även för att dörrarna inte går att återställa.
Fönster
Vid skadade glasrutor är praxis att medlemmen svarar för den inre rutan och föreningen för den yttre. Föreningen står egentligen endast för målning av den yttre fönsterbågen men av praktiska skäl målas alla ytor mellan fönstren som en del av det planlagda underhållet.

Vid vädring skall fönstren säkras med vädringsbeslag, att bara fixera med låshaken räcker inte. Det har hänt att fönster blåst upp så häftigt att de brutits loss från gångjärnen och fallit ner. Förutom att fönstret blir helt demolerat är det stor risk för personskada!